Rusia introduce inspecția navelor cu ajutorul dronelor

Marţi, 07 Ianuarie 2020, 01:27
215
Registrul Naval al Rusiei a anunțat că este pregătit să execute inspecția navelor și a instalațiilor off-shore cu ajutorul dronelor. Inspecția de la distanță asigură reducerea cheltuielilor armatorilor. Procedura a fost dezvoltată ținându-se cont de recomandările Asociației Internaționale a Societăților de Clasificare. Ea trebuie să asigure condițiile necesare unei inspecții sigure și de calitate. Metoda clasică de inspecție a structurii navei poate necesita dotări speciale, cum ar fi: schele, ascensoare și platforme mobile, bărci sau plute. Pregătirea unei nave pentru inspecția de clasă duce inevitabil la ieșirea temporară din exploatare și la cheltuieli suplimentare.


Inspecția cu ajutorul dronelor face să crească nivelul de siguranță al inspectorilor, să reducă volumul de muncă și costurile inspecției. Cu ajutorul dronelor pot fi inspectate elementele greu accesibile din partea superioară a platformelor off-shore, magaziile de marfă și rezervoarele de balast ale navelor de mare capacitate, poate fi analizată starea de degradare a structurii navelor, vizualizându-se găurile, deformările, fisurile, rugina. Inspecția de la distanță este realizată de două persoane: un operator care conduce și controlează drona și inspectorul care cercetează structurile pe un computer și înregistrează daunele.
În prezent, inspecțiile de la distanță sunt disponibile în patru sucursale ale Registrului Naval al Rusiei: Arkhangelsk, Murmansk, Astrakhan și Orientul Îndepărtat. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3369 secunde