€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Rompetrol susține tabăra de inelare de la Grindul Chituc a Asociației Milvus

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto - Cornel Cotorogea
Rompetrol susține tabăra de inelare  de la Grindul Chituc a Asociației Milvus - rompetrolvadusursafotocornelcoto-1536935568.jpg
KMG International, prin Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream, a susținut cea de-a cincea ediție a taberei de inelare de la Grindul Chituc, proiect dezvoltat în zona protejată a Deltei Dunării, între iulie și noiembrie, destinat monitorizării, cercetării și protejării păsărilor migratoare ce traversează România.

„Protecția mediului reprezintă unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă pe care ne-am angajat să le susținem prin proiectele noastre. Operăm cea mai modernă rafinărie din România la malul Mării Negre, în vecinătatea Lacului Siutghiol și a Deltei Dunării, iar grija noastră pentru mediu este exprimată nu doar prin investiții tehnologice menite să reducă emisiile și consumul de apă pe platforma Petromidia, ci și prin inițiative pentru comunitate, ca cea dezvoltată prin parteneriatul cu Asociația Milvus”, a spus Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International.

Tabăra de inelare are ca scop studierea dinamicii de migrație a păsărilor care traversează România; pe durata lunilor de activitate din 2018, au fost inelate 10.292 exemplare aparținând unui număr de 66 de specii (1286 exemplare inelate în medie pe săptămână). Printre speciile cu cele mai multe exemplare inelate se numără lăcarul mic (2441 exemplare), lăcarul cafeniu (1969 exemplare) și lăcarul de stuf (1954 exemplare).

„Sprijinul Rompetrol ne permite să monitorizăm fluctuațiile populațiilor de păsări într-un mediu aflat în continuă schimbare. Tabăra noastră este una dintre puținele tabere de inelare de pe ruta de migrație est-europeană, așadar implicarea noastră este importantă. Prin inelarea diferitelor specii de păsări, am contribuit semnificativ la creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra importanței monitorizării regulate a păsărilor care traversează România în perioada migrației. Aceasta este baza protecției păsărilor și a conservării habitatului”, a spus Attila Marton, de la Asociația Grupul Milvus.

Inelarea păsărilor este cea mai veche și cea mai răspândită metodă de studiu a păsărilor migratoare. Dezvoltată la începutul anilor 1900, metoda permite studierea efectivelor anumitor specii, a raportului sexelor și vârstei în migrație, dar și pentru obținerea datelor demografice relevante.

Parte din componenta educațională a acestui proiect, Rompetrol a organizat, de asemenea, o tabără de birdwatching la Vadu pentru copiii pasionați de natură. Grupul a luat parte la o serie de activități dezvoltate de personalul specializat al celor de la Grupul Milvus, inclusiv inelarea și observarea speciilor de păsări prezente la Vadu.

Reamintim că KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în același timp un cetățean corporativ responsabil. Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecție a mediului și sănătății în întreaga țară. Asociația Milvus a fost înființată în 1991 ca organizație non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării și consultanței. În prezent, în jur de 250 de ornitologi profesioniști și voluntari se ocupă de proiecte ale asociației.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7592 secunde