Rompetrol Rafinare, revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești

291
Rompetrol Rafinare, revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești - rompetrol2-1540993054.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, își va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie, pentru desfășurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega își va reduce activitățile de producție.

"Această revizie tehnică programată este importantă pentru menținerea rafinăriilor și a diviziei de petrochimie la capacitățile optime de producție, dar și pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiții. În plus, aceasta va permite funcționarea continuă a instalațiilor de producție din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani", a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Lucrările de revizie a celor trei unități de producție (rafinăriile Petromidia și Vega, divizia de petrochimie) se vor ridica la circa 21,5 milioane USD, la care s-ar putea adăuga circa 4,5 milioane USD pentru alte operațiuni suplimentare. Sub coordonarea companiei Rominserv - contractorul general al KMG International, peste 40 de companii partenere, 2.000 de persoane pe platforma Midia și circa 200 de persoane la Vega vor contribui la finalizarea cu succes a acestor lucrări.

În perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investiții pe platforma Midia și 5 în Vega, pregătirea instalațiilor pentru funcționare continuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar și verificarea și reavizarea a peste 830 de conducte și echipamente sub presiune în Petromidia și 283 în Vega.

Un proiect important al acestei revizii îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalația DGRS (Desulfurare gaze și recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri și o greutate de circa 30 de tone. Proiectată de Rominserv și realizată în România de Comes Săvinești, aceasta va înlocui coloana pusă în funcțiune în 1980 și va asigura o creștere a capacității de procesare și a gradului de protejare a mediului înconjurător.

De asemenea, la rafinăria Vega se vor înlocui două coloane de 23 și 26 de metri din instalația Rectificare, timpul necesar pentru demontarea celor vechi, adaptări și înlocuiri de conducte, montarea echipamentelor interioare și exterioare, punerea în funcțiune a acestora fiind estimată la 24 de zile. Cele două au fost proiectate de Ludan Engineering și realizate de UZUC Ploiești.

Finalizarea lucrărilor de mentenanță vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică în Rafinaria Petromidia de 96,6%.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor și atingerea obiectivului de zero accidente, companiile implicate au luat măsuri suplimentare de protecția muncii și instruirea tuturor subcontractorilor care își vor desfășura activitatea pe platformele Petromidia și Vega în această perioadă.

v v v

Rafinăria Petromidia a procesat în prima jumătate a anului circa 3,1 milioane tone de materie primă, în creștere cu peste 27% față de nivelul obținut în perioada similară din 2017. Rafinăria reprezintă peste 43% din capacitatea internă de prelucrare, fiind cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

În aceeași perioadă, rafinăria Vega Ploiești a procesat o cantitate totală de 194 mii tone, în creștere cu 28% față de perioada similară din 2017. În prezent, rafinăria este cea mai longevivă unitate de profil din România și este singurul producător intern de bitum și hexan.

Pentru acest an, Petromidia și-a propus să prelucreze o cantitate totală de 5,44 milioane tone de materii prime, după ce aceasta a atins în 2017 un record de 5,66 milioane tone. În același timp, Rafinăria Vega intenționează să atingă un nivel de 387 mii tone de materii prime procesate, în creștere cu circa 4% față de volumul înregistrat anul trecut.

Divizia de petrochimie și-a majorat în S1 2018 producția totală de polimeri cu 26% față de perioada ianuarie-iunie a anului trecut, până la un nivel de 81,6 mii tone. Pentru acest an, divizia de petrochimie și-a propus obținerea unei cantități de 205 mii tone de polimeri, față de un nivel de 147 mii tone de polimeri atins în 2017.

Segmentul de petrochimie este unicul producător de polipropilenă și polietilene din România, reușind constant să-și majoreze cota de piață și pe categoriile secundare de produse. Strategia sa de dezvoltare îi asigură o poziție competitivă pe piața internă, dar și pe cea regională - zona Mării Negre și a Mării Mediterane, Europa Centrală și de Est.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde