În primele 9 luni ale anului

Rompetrol Rafinare, profit net consolidat de aproape 21 milioane dolari

142
Rompetrol Rafinare, profit net consolidat de aproape 21 milioane dolari - rompetrol-1479312280.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un profit net consolidat în valoare de 20,8 milioane dolari în primele 9 luni ale anului 2016, în creștere cu 41% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015. Rezultatul operațional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o creștere cu 33% în primele 9 luni ale anului 2016 față de aceeași perioadă a anului 2015, ridicându-se la peste 121 milioane dolari. 


"Rezultatele pozitive ale companiei au fost susținute de programele de optimizare a proceselor de producție, de creșterea ponderii produselor albe (benzină, motorină, kerosen) în totalul produselor finite, precum și de reducerea costurilor de operare începute în anul 2014 și continuate cu succes în anul 2015 și 2016, cele mai semnificative dintre acestea fiind reducerea consumurilor de energie termică și electrică. Performanțele constante ale Rompetrol Rafinare au fost realizate în urma investițiilor susținute de KMG International și unicul său acționar, compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru creșterea capacității de prelucrare a rafinăriei Petromidia, a gradului de flexibilitate a acesteia, precum și în modernizarea instalațiilor industriale, care s-au ridicat la peste 1,4 miliarde USD începând din anul 2007, momentul preluării", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov. 


De asemenea, evoluția indicatorilor financiari a fost influențată în mod pozitiv de marjele de rafinare, care s-au îmbunătățit în anul 2016, iar în primele 9 luni ale anului marja brută de rafinare fiind cu 10% mai mare decât cea din aceeași perioadă a anului trecut. 


În condițiile unei producții a rafinăriei Petromidia de peste 3,8 milioane tone de materie primă în primele 9 luni ale anului 2016, vânzările diviziei de rafinare au marcat o creștere cu 4% pe piața internă, în timp ce vânzările la export au scăzut, pe fondul diminuării cererii din piața de profil. 


În primele 9 luni ale anului 2016, prin diviziile de rafinare și petrochimie, compania a exportat o cantitate totală de produse de 1,7 milioane tone, în principal către partenerii din regiunea Mării Negre. Rompetrol Rafinare este cel mai mare exportator de produse petroliere al României și al doilea exportator la nivel național. 


Prin derularea operațiunilor sale, Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 951 milioane dolari în primele 9 luni ale anului 2016. Grupul KMG International a plătit, începând din anul 2007, peste 13 miliarde dolari la bugetul de stat al României. 


Actionarul majoritar al companiei Rompetrol Rafinare este grupul KMG International, statul român având 44,69% din acțiuni. Deținerile acțiunilor Rompetrol Rafinare se reflectă automat asupra companiilor pe care societatea le controlează, direct și indirect, și anume Rompetrol Rafinare, care operează rafinăria Petromidia, rafinăria Vega și divizia de petrochimie, Rompetrol Downstream, care operează rețeaua de benzinării a Grupului și Rom Oil, rețeaua de depozite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2651 secunde