Rompetrol Rafinare, locul 1 în topul firmelor din Constanța

1176
Rompetrol Rafinare, locul 1 în topul firmelor din Constanța - rompetrol-1541610216.jpg
Pentru oamenii de afaceri din Constanța cel mai important eveniment al lunii noiembrie îl reprezintă lansarea Topului societăților comerciale din județul Constanța, pe anul 2017.

Ajuns la a XXV-a ediție, clasamentul realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța se bucură de un mare interes din partea mediului de afaceri. 

Pe lângă faptul că reprezentanții celor mai profitabile firme au ocazia să se întâlnească la sfârșit de an pentru a-și împărtăși realizările, cele mai importante societăți primesc confirmarea că ceea ce au realizat nu a rămas fără ecou.

În cadrul evenimentului organizat în urmă cu câteva zile, președintele CCINA Constanța, Mihai Daraban, a premiat Rompetrol Rafinare pentru performanțele deosebite obținute de această firmă. Mai exact, Rompetrol Rafinare a obținut locul 1 în topul județean al firmelor pe anul 2017. În plus, a mai primit două premii speciale, pentru că a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit brut din exploatare.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, și-a reconfirmat profitabilitatea în 2017, obținând un rezultat net consolidat în valoare de aproximativ 22 milioane USD, pe fondul unor recorduri istorice de producție realizate atât de rafinăria Petromidia Năvodari, cât și de rafinăria Vega Ploiești.

"Rafinăria Petromidia a atins anul trecut un nou record istoric de procesare de la înființarea platformei industriale (1979) de circa 5,66 milioane tone (16.800 tone pe zi), mai mare cu 5% față de nivelul atins în 2016. Principalii parametrii tehnologici și operaționali au atins niveluri record, cum ar fi cantitatea de benzină auto produsă de rafinărie (1,46 milioane tone) sau cea de motorină (2,74 milioane tone), dar și cea de propilenă - 133.000 tone. Performanțele constante ale companiei, atât cele operaționale, cât și cele financiare, demonstrează încă o dată că investițiile susținute de KMG International și unicul său acționar, compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, de peste 1,4 miliarde USD de la preluarea afacerii, au transformat acest business într-unul competitiv, dinamic și sustenabil", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Profitul operațional consolidat EBITDA s-a ridicat anul trecut la peste 210 milioane USD, în creștere cu 13% față de 2016, iar cifra de afaceri brută a companiei a depășit valoarea de peste 4 miliarde USD (+ 16%).

Rezultatele financiare ale companiei au fost influențate pozitiv și de creșterea cu 20% a marjei brute de rafinare față de nivelul din 2016, precum și de programele de optimizare a proceselor de producție.

Exporturile realizate de diviziile de rafinare și petrochimie ale Rompetrol Rafinare s-au cifrat în 2017 la 1,34 miliarde USD, în creștere cu 22% comparativ cu 2016, compania fiind în continuare cel mai mare exportator de produse petroliere al României. Livrările s-au realizat atât către stațiile Rompetrol din Moldova, Bulgaria și Georgia, dar și către partenerii din regiunea Mării Negre.

Compania a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport de peste 1,2 miliarde USD anul trecut. Valoarea contribuției la bugetul de stat a atins un nivel total de 13,7 miliarde USD în perioada 2007 – 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4797 secunde