Rompetrol Rafinare investește pentru protecția mediului

180
1
Rompetrol Rafinare investește pentru protecția mediului - rompetrol-1435075655.jpg
A fost pusă în funcțiune prima instalație care reduce pulberile emise în atmosferă 


Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit peste 11 milioane de dolari pentru punerea în funcțiune a primei instalații de separare particule (ESP) din România. Construcția poate asigura un nivel al conținutului de pulberi emise în atmosferă de instalația de cracare catalitică de până la patru ori mai mic față de limita prevăzută de legislația europeană de mediu.
Noua instalație este parte a unității de cracare catalitică și asigură funcționarea tuturor proceselor aces-teia în acord cu reglementările din domeniu. 


"Investițiile în proiectele tehnologice și de mediu de peste 600 milioane dolari, realizate din 2008 până în prezent pe platforma Petromidia, se înscriu în strategia KMG International de aliniere a tuturor activităților deru-late la cele mai ridicate standarde europene de calitate, siguranță și mediu.


Creșterea gradului de eficiență și de siguranță a instalațiilor rafinăriei, atât pentru angajați, cât și pentru comunitatea în apropierea căreia ne desfășurăm activitatea, reprezintă o preocupare constantă pentru noi, iar prin creșterea capacității de prelucrare a rafinăriei la cinci milioane de tone și utilizarea acesteia la capacitate maximă, am reușit să ne reducem semnificativ amprenta impactului activităților asupra mediului înconjurător", a de-clarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov. 


Dezvoltat în parteneriat cu Rominserv, contractorul general al KMG International, noul sistem implementat reduce particulele din gazele arse provenite din instalația de cracare catalitică. Înalta eficiență a noii instalații constă în determinarea unui conținut de pulberi în emisii de până la limita minimă de 13,32 mg/Nm3, sub limita prevăzută de lege (50mg/Nm3), în condițiile funcțio-nării la capacitate maximă a instalației de cracare catalitică. 


Prin procesele sale tehnologice, instalația de cracare catalitică transformă materia primă grea în produse ușoare, precum benzină, gaze lichefiate, propilenă. Pe fondul funcționării la debitul record de 160 de mc/h și a conversiei de 89 de procente greutate, instalația este considerată cea mai performantă unitate din România. 


Petromidia este prima rafinărie din țară care deține noua autorizație integrată de mediu. Având o valabilitate de zece ani, actul atestă faptul că operarea instalațiilor de pe platforma Petromidia se realizează în acord cu cele mai ridicate standarde de performanță și de protecție a mediului, stabilind totodată condițiile și parametrii de funcționare a activităților (nivelul emisiilor în aer, apă și sol, măsurile de gestionare a deșeurilor). 


Comentează știrea

daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Economie : Rompetrol și-a cerut insolvența
Miercuri, 17 Iunie 2015
Stire din Social : Constanța "plantează  fapte bune"!
Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Social : Muzeul deșeurilor, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.5869 secunde