Rompetrol Rafinare caută specialiști. Programul de internship, bază de recrutare pentru Petromidia

7718
9
Rompetrol Rafinare caută specialiști. Programul de internship,  bază de recrutare pentru Petromidia - rompetrol-1406570750.jpg

Articole de la același autor

Peste o sută de studenți și elevi de liceu, selectați pe sprânceană, au început de ieri programul de internship în cadrul rafinăriei Petromidia. Timp de două luni, aceștia au ocazia să învețe de la specialiști tainele meseriei, cei mai buni dintre ei având șansa să fie recrutați în echipa Rompetrol.

Programele de internship au devenit o tradiție în cadrul companiei Rompetrol, membră a grupului KazMunaiGaz, fiind și un bun prilej pentru recrutarea viitorilor specialiști.

Anul acesta, peste o sută de studenți ai facultății de Petrol și Gaze din cadrul Universității Ovidius, dar și elevi ai liceului Lazăr Edeleanu din Năvodari, au fost recrutați, în urma unor interviuri riguroase, să participe la sesiunea de internship 2014 din cadrul Rafinăriei Petromidia. Astfel, între 28 iulie și 12 septembrie, tinerii vor face practică, vor intra în contact cu specialiștii rafinăriei, vor vedea și se vor familiariza cu instalațiile și procedurile, având astfel ocazia să pună în practică teoria acumulată pe băncile școlii. La finalul programului, va avea loc o evaluare minuțioasă a fiecărui student, în urma căreia, cei cu rezultate deosebite vor putea fi selectați în vederea angajării, bineînțeles după o nouă perioadă de training și testări.

Florin Luca, director HR al grupului KazMunaiGaz, le-a vorbit ieri tinerilor selectați pentru internship despre imensa șansă de a-și putea concretiza studiile de specialitate cu un job în cadrul Rafinăriei, dar și oportunitățile de carieră ce se creează într-o asemenea companie. Mai mult decât atât, studenților li s-au prezentat planuri de carieră, fiind încurajați să-și dea toată silința pentru a-și impresiona mentorii deoarece acest stagiu de internship poate reprezenta rampa lor de lansare profesională. Mai ales că, după spusele reprezentanților de HR, în următorii ani foarte multe persoane din cadrul companiei vor ieși la pensie. "Profitați de șederea voastră alături de noi, deoarece aici vă puteți clădi o carieră. Noi vrem să clădim viitorul, iar voi sunteți viitorul", a mai adăugat Florin Luca.

Cel mai greu cuvânt de spus l-a avut însă Yedil Utekov, directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, care a ținut să-i cunoască personal pe viitorii "colegi". El le-a cerut tinerilor să profite de această șansă și să demonstreze că merită să se alăture echipei Rompetrol. "Noi investim în oameni, iar voi aveți o mare șansă să lucrați în această companie în urma internship-ului. Căutăm oameni tineri, profesioniști, inovatori, capabili să se reinventeze și să se adapteze pieței și business-ului nostru", a declarat Yedil Utekov.

Începând de astăzi, studenții și elevii vor începe efectiv stagiul de pregătire, fiind distribuiți în aproape toate domeniile de activitate ale companiei, de la planificare până la activitatea pe platformă. 

Comentează știrea

Andrei
29 iulie 2014
ADEVARUL DESPRE INTERNSHIP

Nu cred ca sunt singurul care stie ca sansa acestor tineri se opreste la internship. In cele mai multe cazuri chiar sunt anuntati imediat " stiti copii ca oricum nu sunt locuri disponibile dupa, dar e bine sa faceti internshipul..." . Acest stagiu de pregatire da foarte bine la imagine pentru marile companii ( si aici ma refer si la Petrom) si este ideal pentru copii de bani gata cu pile in companie ( un parinte, o ruda) ca sa ajunga sa "manance si gura lor ceva" sub pretextul ca a invatat si a ajuns aici. Am vazut cum acesti copii "norocosi" cu masini scumpe au tratament preferential chiar de fata cu restul pentru ca angajatii ii cunosc pe mami si pe tati. Cat despre vizitele de promovare in cadrul univesitatii, imi amintesc un dialog intre o persoana din conducerea Rompetrol care tot recomanda tinerilor sa aplice pe site, iar tinerii i-au reamintit ca rubrica de inscriere nu este functionala din 2011 !!!!

M R
29 iulie 2014
Stiati ca

Stiati ca pentru unii exista un numar de interviuri ca sa ajunga la internship si pentru altii exista doar unul singur sau deloc ?

John
29 iulie 2014
Amagire curata

Stim si noi despre avantajele unui Intership organizat intr-o macrocompanie petroliera...scutiri de taxe si impozite de la statul roman pentru angajarea pe timp de vara a unor studenti, finantari europene nerambursabile pentru incurajarea unui numar redus de elevi... Bine punctat Andrei: inteligenta, creativitatea si profesionalismul studentilor eminenti palesc cu desavarsire in fata copiilor instariti, care au trecut examenele cu nota 5 in toamna la restante si care sunt dinainte de-a iesi din ou angajati pe functii mari. ,,Va felicitam domnilor pentru tot ceea ce faceti pentru noi!"

DCI
29 iulie 2014
Cineva care cunoaste

Ei, fratilor, de data aceasta s-a schimbat calimera. E pe bune! Cel mai bine vom sti la toamna...cand se numara bobocii. Vom reveni.

Elena
29 iulie 2014
Raspuns catre DCI

,,De data asta s-a schimbat calimera?" Sa inteleg ca pana acuma n-a fost pe bune!!! Inca o confirmare la tot ce s-a discutat pe forum mai devreme...amagire si iluzii desarte...

Marcel
29 iulie 2014
adevar

Foarte bine punctat ;)

Răspuns la: ADEVARUL DESPRE INTERNSHIP
Adăugat de : Andrei, 29 iulie 2014
Nu cred ca sunt singurul care stie ca sansa acestor tineri se opreste la internship. In cele mai multe cazuri chiar sunt anuntati imediat " stiti...
George
29 iulie 2014
Minciuni

Si in plus sa va dau un sfat, poti depune la ei mii de cv-uri ca acelasi raspuns o sa primesti si anume "Te sunam cand este ceva"(oricum nu o sa sune).

paula
29 iulie 2014
interesant

acum cativa ani am participat la acest internship.este interesant,il recomand pt ca este o experienta frumoasa profesionala.nu inteleg ulterioarele lor criterii de recrutare in vederea angajarii deoarece in final nu raman chiar cei mai inovativi ori destepti ci cei care sunt mai curajosi in a isi mentine ideea pana la capat.ultimele zile ale acestui internship presupun un test psihologic si unul de afirmare in grup (se dezbate un anume proces tehnologic).duma este ca la ultimul test nu cel care are dreptate ramane ci cel care stie sa isi mentina ideea in picioare,fie ea si eronata.oricum elevilor si studentilor le urez mult success si le doresc o experienta pe cat de interesanta pe atat de folositoare dupa...

2qpya3bu1q
28 iulie 2016
z7uvj34i0n

s7ohd46t8n gsk27ln9ks 0yb0nkjn26 http://s0p9hg7jzf0b.com http://6norf85a4qcnf.com http://bpj1hra2tj.com [url=http://cyap850ue3bh.com]okkx3z8x39[/url] [url=http://76x2pn0kbmfo2hita10.com]9bxj3o7j42[/url] [url=http://cr23vdk18rghjyah24.com]6pfgsmisb2[/url]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0782 secunde