Rompetrol pregăteşte generaţia de mâine a energeticienilor

899

Articole de la același autor

Rompetrol – KMG International a organizat, timp de două luni, un internship pentru viitorii specialişti în industria energetică. Au participat 48 de elevi şi studenţi, actuali şi viitori energeticieni şcoliţi de Rompetrol. Programul „Pregătit pentru carieră”, ediţia 2021 s-a desfăşurat atât pe platforma Petromidia, la Năvodari dar şi pe cea de la Vega de la Ploieşti. După terminarea cursurilor unii dintre participanţi au reuşit să se angajeze în cadrul Rompetrol.

Rompetrol – KMG International investeşte în viitor şi pregăteşte viitorii specialişti din industria energetică. De aceea, în lunile septembrie şi octombrie a organizat un internship pentru aspiranţii la o carieră în Compania Rompetrol. Timp de două luni, aproape 50 de elevi şi studenţi au participat la programul „Pregătit pentru carieră” care este la cea de-a XXI-a ediţie. Pentru că programul se bucură de mare succes în rândul liceelor şi facultăţilor cu profil energetic, petrochimic şi nu numai, anul acesta s-au înscris foarte mulţi candidaţi. Au urmat stagiul de pregătire elevi şi studenţi din Constanţa, Ploieşti, Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Tinerii care au ales să petreacă alături de specialiştii Rompetrol două luni de program au adus multă energie și dorință de învățare. Bucuria internship-ului a fost şi de partea mentorilor care au venit în întâmpinarea nevoilor elevilor şi au contribuit la decizia lor de a alege o carieră în această industrie. La finalul celor două luni, unii dintre ei au învăţat şi experimentat munca pe platformele Rompetrol şi au rămas în marea familie Rompetrol. „Îmi place că este o meserie diversificată, că poţi să stai cu orele la calculator sau că poţi să stai cu orele pe teren”, a spus unul dintre cursanţi. Abia ieşiţi de pe băncile şcolii tinerii studenţi au avut ocazia să vadă cum este munca reală pe o platformă petrochimică. „Părinţii mei mi-au spus că la muncă este a doua familie şi s-a dovedit că aveau dreptate”, a declarat un alt cursant. Programul Rompetrol i-a introdus în adevărata muncă de energetician şi au pus în aplicare cele învăţate la şcoală. „Intership-ul a fost pentru mine o experienţă total nouă, adică nu este comparabil cu nimic cu ce înveţi în facultate”, a subliniat un cursant entuziasmat de cele două luni de pregătire.

Programul „Pregătit pentru carieră”, căutat de studenţi

Din cauza escaladării pandemiei, Gala programului „Pregătit pentru carieră”, ediţia 2021 s-a desfăşurat online și, alături de interni, cum sunt numiţi cursanţii, au participat şi mentorii, dar şi reprezentanții managementului și alţi specialişti din cadrul Companiei Rompetrol. „Suntem foarte încântaţi să observăm că programul nostru de internship care a început în urmă cu 20 de ani în cadrul Rompetrol, în Rafinăria Petromidia prezintă încă un interes foarte mare pentru tinerii studenţi. Astăzi în management avem colegi în prima şi a doua linie care au început în Rompetrol în acest program de internship. Aşteptările noastre sunt foarte mari şi sunt la nivelul interesului dovedit de studenţi, care cu ajutorul mentorilor vor duce mai departe spiritul Petromidia şi Rompetrol şi care demonstrează încă o dată că interesul pentru acest domeniu este unul de amploare. Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes!”, a declarat la finalul celor două luni de pregătire, Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.113 secunde