Rompetrol, partener al Concursului Internațional "George Enescu"

116
Rompetrol, partener al Concursului Internațional

Articole recomandate

KMG International, prin compania membră Rompetrol Well Services, continuă parteneriatul de susținere a celui mai important concurs muzical care promovează identitatea culturală a României - Concursul Internațional "George Enescu", ajuns în 2014 la cea de-a XVI-a ediție. 


"Rompetrol este sinonim cu valorile timpurilor moderne, cu spiritul de inovație, succes și responsabilitate, fiind prima marcă românească din sectorul petrolier care a cucerit în timp record piețele internaționale, cu activități și operațiuni extinse în 12 țări. Continuarea acestui parteneriat vine să întărească vocația internațională a celor două branduri și a produselor sale de excepție și, în mod direct, să contribuie la consolidarea unui brand de țară care promovează corect imaginea României în afara granițelor. Noi, oamenii din Rompetrol, suntem onorați și mândri să susținem concursul și festivalul și să oferim publicului o parte din magia și muzica lui George Enescu!", a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședinte Senior KMG International. 


Concursul se desfășoară în perioada 6 - 27 septembrie, în București, și cuprinde patru secțiuni: vioară, violoncel, pian și compoziție. În deschiderea evenimentului, pe 6 septembrie, la Ateneu, vor concerta pianistul kazah Amir Tebenikhin (laureat al concursului în 2009) și violonistul român Alexandru Tomescu (laureat al ediției din 1999), alături de Orchestra Filarmonică "George Enescu". Concurenții înscriși la ediția din această toamnă a Concursului Internațional "George Enescu", care deschide drumuri pentru tinerii artiști din toată lumea, provin din 36 de țări, iar premiile din cadrul concursului ajung la 100.000 euro. Construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eve-niment cultural internațional organizat de România și un adevărat brand cultural de țară, Concursul Internațional "George Enescu" readuce în spațiul public valorile în care credea însuși George Enescu, singurul compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal: generozitatea, creativitatea și originalitatea. KMG International a ales să susțină cultura la nivel de platformă de CSR din 2011, odată cu a XIX-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu". Printre inițiativele de anul acesta, Grupul a achiziționat și donat Orchestrei Române de Tineret o harpă americană Lyon & Healy. Investițiile Grupului în domeniul culturii din ultimii trei ani se ridică la aproximativ 350.000 dolari.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3878 secunde