Românii și datoriile: 66% spun că plata utilităților a fost principalul motiv care a dus la acumularea datoriilor

141
Românii și datoriile: 66% spun că plata utilităților a fost principalul motiv care a dus la acumularea datoriilor - listarauplatnici-1332852408.jpg

Articole de la același autor

Aproape două treimi dintre români ar cere mai degrabă sfatul partenerilor de viață sau familiei dacă s-ar afla într-o situație financiară dificilă. 15% spun că au contractat un credit pentru a rambursa altul mai vechi și 25% că au acumulat datorii în anul 2011. Acestea sunt concluziile cercetării de piață făcute de TNS CSOP, la cererea KRUK International, companie de top a industriei de management al creanțelor din România.

Conform rezultatelor studiului "Atitudinea românilor față de datorii", care a analizat obiceiurile pe care le au românii în modul de administrare a datoriilor și de soluționare a problemei datoriilor, 66% din români au răspuns că plata utilităților a fost principalul motiv care a dus la acumularea datoriilor. Împrumuturile de la bănci au făcut ca 54% dintre români să aibă datorii, iar plata ratelor ipotecare i-au afectat pe 45% dintre ei.

Problema datoriilor îi neliniștește pe mulți, peste jumătate dintre respondenți spun că dacă ar acumula datorii, ar face tot posibilul pentru a le plăti cât mai repede. 78% dintre români cred că persoanele cele mai afectate de problema datoriilor sunt cele care au o situație financiară dificilă, cauzată de pierderea locului de muncă, reducerea salariului, reducerea venitului familiei, cazuri de boală, accidente sau evenimente neprevăzute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Economie : Topul primelor 10 porturi ale lumii
Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 3.6011 secunde