€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Românii dau cei mai mulți bani pe mâncare din UE

Ştire online publicată Marţi, 04 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Românii dau aproape un sfert din salariu pe mâncare, mult mai mult decât ceilalți europeni. Suntem de altfel pe primul loc în Uniunea Europeană la bugetul alocat pentru hrană. Și asta pentru că, pe de o parte salariile sunt mai mici decât în alte țări, iar pe de altă parte mâncare este mai scumpă.


Dacă analizăm cheltuielile unei gospdării tipice, vedem că 27,8 la sută din bani se duc pe alimente. Potrivit datelor Eurostat pentru anul 2017, procentul este de peste două ori mai mare decât media europeană, care este de doar 12 la sută.


România este urmată în acest top, la o distanță destul de mare ce-i drept, de Lituania, Estonia și Bulgaria. În cazul acestor țări, bugetul alocat pentru hrană nu depășește 22 la sută din totalul cheltuielilor. Spre exemplu, în cazul bulgarilor, banii dați pe alimente reprezintă 19 la sută din valoarea totală a plăților.


Cea mai mică pondere a cheltuielilor cu mâncarea o au gospodăriile din Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie. Aici, mai puțin de 10 la sută din cheltuieli se duc pe hrană. Însă, în aceste state și nivelul veniturilor este mult mai mare decât în România și celelalte state din estul Europei.


Sursa: Digi24Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7496 secunde