Românii, codașii Europei la plățile online

188
Românii, codașii Europei la plățile online - romaniicodasionline-1445519780.jpg

Articole recomandate

Românii sunt printre codașii Europei la plăți online. Doar 7% își achită astfel utilitățile sau fac diverse cumpărături la distanță. Bancherii își recunosc o parte din vină, pentru că au menținut tarife prea mari pentru ser-viciile online. O altă explicație este că românii se tem să nu le fie furați banii sau să le fie sparte conturile în urma unor plăți prin internet banking.


80% dintre clienții băncilor folosesc internetul cel puțin o dată pe săptămână, arată cele mai recente date din piață.


Marian Ignat, director executiv al unei bănci comerciale, a declarat că "80% din clienții bancarizați folosesc internetul cel puțin odată pe săptămână, iar 60% accesează internetul pe terminale mobile. Cu toate astea, mai puțin de 8% folosesc serviciile bancare online. Jumătate din ei utilizează zona online doar pentru a consulta soldul".


Un procent mai mic de utilizatori de online banking în Europa are doar Serbia, cu 5%. La polul celălalt, mai mult de jumătate din cehi și austrieci își fac plățile online. Românii se tem de internet banking de teamă să nu fie victimele hackerilor, mai ales că țara noastră are un renume de neinvidiat la acest capitol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4014 secunde