România vrea să atragă investitori din Japonia

171

Articole de la același autor

Avantajele competitive oferite de mediul de afaceri din România și oportunitățile de investiții pe piața autohtonă, cu posibilitatea extinderii pe cea europeană, vor fi prezentate comunității de business nipone de o delegație a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în perioada 19 - 26 iulie, în Japonia.

Agenda vizitei cuprinde o serie de întrevederi la Osaka, Kobe, Kyoto și Tokyo, cu oficiali ai instituțiilor guvernamentale japoneze și reprezentanți ai mediului de afaceri și bancar nipon. Se va discuta despre noile oportunități de afaceri derivate din intrarea în vigoare, la începutul acestui an, a Acordului de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia.

Delegația condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu are programate întrevederi cu oficiali ai Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei, Japan Business Federation și membri ai Comitetului Economic Japonia-România.

De asemenea, sunt programate întâlniri cu reprezentanți ai mai multor companii nipone: JTEKT Corporation, Kankei Ren Company, TOA Corporation, Murata Manufacturing Company, Mitsubishi Electric Company, Mitsutoyo Company, Mizuho Financial Group, Kawasaki Heavy Industries. Discuțiile se vor axa pe identificarea și valorificarea proiectelor comerciale și de investiții de interes comun.

În 2018, schimburile comerciale bilaterale au totalizat 709,7 milioane de dolari, din care: export românesc 296,1 milioane de dolari, iar import 413,6 milioane de dolari.

Principalele produse românești exportate în Japonia sunt: tutun, lemn, miere, părți și accesorii de autovehicule, îmbrăcăminte, medicamente, echipamente electrice. Principalele produse japoneze importate în România: autoturisme, părți și accesorii de autovehicule, mașini și utilaje, produse din metal, produse chimice, instrumente și aparate optice și fotografice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde