Ministrul Agriculturii:

"România va susține la Bruxelles plafonarea voluntară și plata redistributivă"

222

Articole recomandate

România va susține plafonarea voluntară și plata redistributivă în noua Politică Agricolă Comună, astfel încât să poată să sprijine mai mult fermele de familie, a anunțat, ieri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. 


"Am discutat la Bruxelles despre plafonare, dar încă această problemă nu este decisă. Sunt foarte multe țări care cer plafonare obligatorie, dar noi mergem să susținem plafonarea voluntară. Vrem să decidem noi care este limita la care vom stabili această plafonare și plata redistributivă, astfel încât să putem sprijini mai mult fermele de familie, fermele medii. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale programului nostru de guvernare, dar și ale mele în acest mandat", a spus Oros. 


El a anunțat că sunt mai multe țări care susțin, alături în România, plafonarea voluntară, precizând în acest sens Polonia, alături de care va lucra și pe alte aspecte din Planul Național Strategic. 


"Da, sunt multe țări și am avut chiar și o întâlnire bilaterală cu ministrul Poloniei și vom susține împreună, pe lângă acest aspect al plafonării voluntare și al plății redistributive și alte aspecte legate de Planul National Strategic. Am convenit să lucrăm împreună la acest Plan Național Strategic pentru că sunt țări oarecum asemănătoare din punct de vedere al stării agriculturii, dar și două țări foarte importante în această parte a Europei", a explicat ministrul. 


Întrebat dacă este mulțumit de bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2020, având în vedere că acesta este mai mic cu 14,5% decât anul trecut, Oros a răspuns: "Niciodată nu o să fiu mulțumit și nu cred că vreun ministru vreodată, indiferent ce minister conduce, va fi mulțumit de buget, dar o să încercăm să ne descurcăm".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4256 secunde