România urcă în topurile agricole europene

136
România urcă în topurile agricole europene - romania-1428247490.jpg

Articole de la același autor

În anul 2014, România a urcat în principalele topuri agricole europene, semn că reforma din acest sector este pe drumul cel bun. Țara noastră s-a situat, pe locul cinci atât din punct de vedere al suprafeței cultivate cu grâu, după Franța, Germania, Polonia și Spania, cât și al producției obținute, după Franța, Germania, Regatul Unit și Polonia. 


În ceea ce privește randamentul, țara noastră se află printre țările care au un randament mai scăzut la hectar în rândul statelor membre cultivatoare cu grâu. România s-a situat pe primul loc la suprafața cultivată cu porumb, iar la producție s-a situat pe locul doi, după Franța, datorită unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de România este cel mai mic față de cel al principalelor state membre cultivatoare de porumb boabe. Floarea soarelui se numără printre culturile cu tradiție în România. Atât din punct de vedere al suprafeței cultivate cât și al producției, în anul 2014, România s-a situat pe primul loc la nivelul UE.


În ceea ce privește suprafața cultivată cu cartofi, în anul 2014, România s-a situat pe locul trei după Polonia, Germa-nia și pe locul șapte la producție (după Germania, Olanda, Franța, Polonia, Belgia și Regatul Unit) din cauza randa-mentului inferior, arată cercetarea "Producția agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2014", realizată de Institutul Național de Statistică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Credite pentru crescătorii de animale
Luni, 12 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Bani pentru fermieri
Pagina a fost generata in 0.4455 secunde