România susține proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”

155
România susține proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” - romaniaimprumuta100demilioaneeur-1616435546.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat negocierea și semnarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 100 milioane de euro, pentru susținerea proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de șase ani, data limită de tragere a împrumutului fiind 30 iunie 2027. Acesta va fi implementat de către Ministerul Educației, prin unitatea de management a proiectului. Costul total al proiectului va fi de 100 de milioane euro, sumă finanțată integral din împrumutul acordat României de BIRD.

„Principalele elemente ale proiectului cuprind o componentă de investiții integrate în infrastructura școlară, activități de comunicare și informare, sprijin pentru transportul elevilor, precum și alte facilități temporare. O atenție sporită va fi acordată sălilor de clasă inteligente, prin investiții în mobilier școlar și prin activități de informare și instruire în acest domeniu.

Proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” include o componentă de sprijin pentru investiții în infrastructura școlilor durabile și moderne, prin planificarea investițiilor în vederea dezvoltării unor modele pentru școlile viitoare, precum și prin alte activități de informare și pregătire a comunităților în cazul producerii unor eventuale dezastre”, se arată în comunicatul Ministerului de Finanțe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3075 secunde