România susține politica UE de combatere a evaziunii fiscale

149
România susține politica UE de combatere a evaziunii fiscale - romaniasustine-1487783215.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanelor publice, Viorel Ștefan a susinut poziia României în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice i Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) la reuniunea din 21 februarie 2017, consacrată în principal tematicii combaterii evaziunii fiscale.


Primul punct pe agenda discuiilor l-a reprezentat propunerea de modificare a directivei Consiliului (UE) 2016/1164 în ceea ce privete tratamentele neuniforme ale elementelor hibride care implică ări tere (ATAD 2). Propunerea face parte din pachetul publicat de Comisia Europeană care cuprinde planurile de revizuire a modului de impozitare a societăilor în cadrul pieei unice, cu scopul de a dezvolta un sistem fiscal echitabil i favorabil creterii.


"Am susinut adoptarea acestui proiect de directivă ca instrument necesar în lupta contra evaziunii fiscale, cu atât mai mult cu cât i actualul guvern de la Bucureti a făcut o prioritate din această temă. Aceasta directivă este necesară pentru a combate abuzurile generate de folosirea unor instrumente financiare sau entităi supuse unor reglementari fiscale diferite între jurisdicii. Am susinut data din propunerea de compromis a Preediniei malteze, i anume transpunerea directivei de către statele membre până la finele anului 2019", a declarat Viorel tefan, ministrul finanelor publice.


Un alt subiect de importană deosebită pe agenda ECOFIN a fost lista UE a jurisdiciilor necooperante în domeniul impozitării. Minitrii au discutat i agreat sfera de aplicare a criteriilor pentru întocmirea acestei liste.


Alte teme pe agenda ECOFIN au vizat adoptarea recomandării Consiliului privind descărcarea de gestiune pentru Comisia Europeană privind execuia bugetară pentru anul financiar 2015 i adoptarea concluziilor privind orientările bugetare pentru anul 2018.


Comisia Europeana i-a exprimat acordul pentru oferirea de asistenă tehnică, inclusiv pentru crearea unei Bănci de Dezvoltare în România i s-a convenit continuarea dialogului la nivel politic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5494 secunde