€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

România - singura țară din UE în care numărul locurilor de muncă e în scădere

Ştire online publicată Miercuri, 12 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Numărul persoanelor angajate a crescut cu 1,5% în zona euro și cu 1,4% în UE28, în al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, arată Eurostat (oficiul de statistică al Uniunii Europene).

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Malta (+5,5%), Cipru (+4,3%), Luxemburg (+3,8%), Irlanda (+3.4%) și Slovenia (+3,0%).

România este singura țară dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene în care numărul locurilor de muncă s-a redus. În decurs de un an a pierdut 1,5% din locurile de muncă. Diminuarea s-a produs pe fondul înrăutățirii climatului politic și economic din România, al creșterii instabilității legislative și fiscale, al deprecierii monedei naționale, al scumpirii creditării și înrăutățirii condițiilor de creditare, a scumpirii produselor energetice și creșterii inflației, al adâncirii crizei sănătății, învățământului și a forței de muncă.

În ciuda reducerii numărului locurilor de muncă, economia românească se confruntă cu un mare deficit de lucrători în mai toate domeniile de activitate, ca urmare a exodului masiv al forței de muncă pe piețele externe. Pe de altă parte, numărul asistaților sociali și cel al persoanelor care n-au muncit o zi în viața lor cresc continuu. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7332 secunde