Ministrul Finanțelor:

România se poate finanța și nu ia împrumuturi la orice dobândă

2355
România se poate finanța și nu ia împrumuturi la orice dobândă - gheorgheialomitianu-1325777215.jpg

Articole recomandate

România se poate finanța, nu ia împrumuturi la orice dobândă și poate renunța la unele oferte din partea finanțatorilor, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, la postul public de radio.

"Am ieșit pe piața internă, suntem pregătiți să ieșim și pe piețele internaționale. Sigur, vom continua și pe piețele financiare din SUA (...) Nu suntem în situația, cum spun unii, cu apa la gât. Putem să ne finanțăm, avem surse de finanțare, deci nu luăm împrumuturi cu orice dobândă. Putem renunța la unele oferte din partea finanțatorilor", a precizat Ialomițianu, citat de Agerpres.

El a menționat că Trezoreria s-a împrumutat de pe piața internă, în ultimul timp, la dobânzi rezonabile de 6,5% și a afirmat că "este bine că BNR a redus dobânda de politică monetară".

Oficialul MFP a spus că nu au fost luați în calcul și banii pe care FMI și Comisia Europeană i-a pus la dispoziția României, dar aceștia și fondul-tampon (buffer) dau siguranță în negocierea finanțării deficitului și refinanțării publice în condiții de normalitate.

'Nu suntem în situația vecinilor noștri, care sunt disperați să își asigure finanțarea deficitului bugetar și a datoriei. Noi am fost mai prudenți decât Ungaria. Am continuat acordul cu FMI și sper că mulți care au criticat încheierea acestui acord o să își dea seama acum că a fost o decizie corectă a Guvernului Boc, pentru a da încredere pe piețele financiare', a adăugat ministrul Finanțelor.

Ialomițianu a subliniat că România se află într-o situație stabilă din punct de vedere macroeconomic și cu măsuri de susținere a creșterii economice - investiții, garanții de stat pentru stimularea creditării și scheme de ajutor de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Decembrie 2011
Stire din Economie : Cresc prețurile la motorină
Pagina a fost generata in 0.3967 secunde