România se împrumută ieftin de pe piața externă

Joi, 30 Ianuarie 2020
157
Emisiunea de euroobligațiuni lansată săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor Publice s-a bucurat de un interes record din partea investitorilor. România a atras 3 miliarde euro de pe piețele externe la cele mai scăzute costuri istorice. Randamentul de 2,025% pentru tranșa de 12 ani este cel mai scăzut randament obținut vreodată de România.


Prin randamentele titlurilor de stat lansate in ianuarie 2020 s-a realizat o economie de circa 16,6 milioane de euro pentru emisiunea cu maturitatea de 12 ani si 4,4 milioane de euro pentru emisiunea cu maturitatea de 30 ani.


Tranzacția din 21 ianuarie 2020 a fost intermediată de către BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank Internațional AG, Societe Generale și Unicredit Bank AG.


"Deși ne confruntăm cu o serie de provocări economice și politice, emisiunea reprezintă o performanță deosebită a Ministerului Finanțelor Publice și confirmă, încă o dată, încrederea investitorilor în coerența politicilor actualului guvern de asigurare a stabilității fiscale și bugetare. Acest test al investitorilor este un semn foarte bun pentru un guvern tânăr, instalat de numai două luni", a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2761 secunde