România, printre țările UE cu cea mai redusă contracție economică

139
România, printre țările UE cu cea mai redusă contracție economică - 1-1598540430.jpg

Articole recomandate

România este printre țările din Uniunea Europeană cu cea mai redusă contracție economică, dar și cu cea mai mică creștere a deficitului bugetar, iar investițiile publice sunt cele mai mari din ultimii zece ani, a declarat joi, la Brașov, într-o conferință de presă, premierul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.ro.


"România, pe trimestrul doi, este printre țările cu cea mai redusă contracție economică, de 10,5%, raportat, de exemplu, la media celor din zona euro, unde contracția a fost de 15%. În ce privește primul semestru, această contracție este de 3,9%, ceea ce plasează România printre țările Uniunii Europene cu cea mai mică contracție. Toate măsurile adoptate de guvernul nostru au fost în sprijinul dezvoltării economice, în sprijinul companiilor, al angajaților acestora. Am crescut investițiile, pe primul semestru, avem cele mai mari investiții publice înregistrate în ultimii zece ani și lucrul acesta s-a întâmplat în perioadă de contracție economică. Nu numai că nu am închis șantiere, am deschis unele noi", a spus Orban.


Conform acestuia, există o tendință de revenire a economiei, el menționând că Guvernul pune în practică planul de relansare și investiții prezentat în 1 iulie, pentru care au fost adoptate 95% din actele normative necesare pentru implementare.


"Sigur că a apărut o creștere a deficitului bugetar. Aceasta este cea mai mică creștere a deficitului bugetar dintre țările europene. (...) Obiectivul este să menținem acest deficit la un nivel cât mai jos. Uitați-vă ce deficite sunt programate în celelalte țări europene și veți vedea că al nostru, de 8,6%, este unul rezonabil în raport cu cele din alte țări ale UE, urmând ca, ulterior, prin susținerea revenirii economice și reluării creșterii economice, într-un ritm cât mai rapid, să reducem deficitele în 2-3 ani de zile, la un nivel reglementat de Tratatul UE, de maximum 3%", a spus Ludovic Orban.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8016 secunde