România, lider în UE la creșterea lucrărilor de construcții și în luna iunie

Joi, 20 August 2020
122
Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 6,9%, în iunie 2020, comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, ieri, de Eurostat.

Iunie este a doua lună consecutivă în care, în ritm anual, România este lider în UE la creșterea lucrărilor de construcții.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în iunie un declin anual de 5,9%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 5,8%.

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcții au crescut în luna iunie a acestui an, comparativ cu luna iunie a anului trecut, sunt: România (6,9%), Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) și Olanda (0,8%).

De la o lună la alta, în iunie 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcții au crescut cu 4% în zona euro și cu 2,9% în Uniunea Europeană, grație faptului că în Franța lucrările de construcții au crescut cu 12%.

România se situează printre țările unde lucrările de construcții au scăzut, de la o lună la alta, cu un declin de 4,8%, alături de Slovenia (minus 7,1%), Suedia (minus 6,6%) și Slovacia (minus 4,9%).Pagina a fost generata in 0.4186 secunde