România, invitată să participe la proiectul feroviar Viking

109
România, invitată să participe la proiectul feroviar Viking - 20110701109908372rsz-1381417767.jpg

Articole de la același autor

Ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, a avut miercuri, 9 octombrie 2013, la Luxemburg, o întrevedere cu ministrul lituanian al transporturilor, Rimantas Sinkevièius. Cei doi oficiali au discutat posibilitatea participării României la proiectul de transport feroviar Viking, proiect destinat transporturilor de mărfuri între Marea Baltică și Marea Neagră, între porturile Klapeida (Lituania) și Odessa/ Kicevsk (Ucraina).


Contribuția CFR Marfă, în calitate de partener în acest proiect, ar consta în preluarea la transport în tranzit a unei părți din traficul de containere realizat prin Viking pe rețeaua feroviara românească, între Giurgiulești - Galați sau Vadu Siret (implicând transbordarea containerelor) sau Ungheni și Giurgiu - Ruse. Aceste transporturi ar reprezenta un transfer modal semnificativ de la transportul maritim la cel feroviar.


Ministrul român a salutat invitația adresată României de a fi parte a proiectului Viking, alături de Căile Ferate ale Lituaniei, Belarusului, Ucrainei, Bulgariei și Republicii Moldova, companii maritime de cargo și porturile Klaipeda, Illichivsk și Odessa. Acest lucru se poate materializa printr-un memorandum de înțelegere, care va fi pus în discuție la viitoarea reuniune, din luna decembrie a acestui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3792 secunde