România iese din recesiune?!

355
Potrivit șefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, România iese din recesiune la finele lunii martie, iar populația va simți acest lucru până la jumătatea anului.
"Există întotdeauna un grad de incertitudine și nu știu exact care va fi cifra de la sfârșitul primului trimestru, dar cred că indicatorii privind economia României sunt aproape universal pozitivi. Există și unele excepții, dar, dacă ne uităm la producția industrială, creșterea este foarte robustă, iar evoluția exporturilor, de asemenea, foarte pozitivă. Chiar și cele negative, precum vânzările din retail, sunt mai puțin negative decât erau, iar indica-
tori precum încrederea consumatorului s-au îmbunătățit", a spus Jeffrey Franks.
Cum indicatorii economici s-au îmbunătățit constant în primul trimestru, se așteaptă la o creștere modestă a eco-nomiei după primele trei luni ale anului. "Mă aștept ca avansul economiei să crească gradual pe parcursul anului 2011. Creșterea din fiecare trimestru va fi, în medie, ceva mai puternică decât în trimestrele anterioare, astfel încât să putem intra în anul 2012 cu o creștere destul de robustă", a mai precizat Jeffrey Franks.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4514 secunde