România este pregătită din punct de vedere energetic pentru această iarnă

Joi, 22 Octombrie 2020
28
Comandamentul energetic de Iarnă (aflat sub coordonarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri) a analizat stadiul pregătirilor de iarnă și măsurile întreprinse de operatorii economici din sectorul energetic care au obligații în acest sens.

Astfel, s-a constatat că măsurile obligatorii privind nivelul de siguranță și securitate sunt îndeplinite, nivelul stocurilor de gaze naturale și cărbune, precum și nivelul lacurilor de acumulare aflându-se în parametri corespunzători.

În depozitele de stocare a gazelor naturale se găsesc 2,9 miliarde metri cubi, iar stocurile de cărbune se ridică la 820 mii tone. Față de anul 2019, atât stocurile de lignit, cât și volumul de gaze înmagazinat au valori superioare.

Gradul de umplere al acumulărilor hidroenergetice este în valoare medie de aproximativ 80%, iar debitul Dunării este de circa 7.000 metri cubi pe secundă (în secțiunea Porțile de Fier). Ultimele lucrări de reparații la grupurile generatoare de electricitate sunt în faza finală. Comandamentul a apreciat că „nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică în perioada sezonului rece”.

Pagina a fost generata in 0.2348 secunde