România ar putea relua exporturile de ovine în Turcia începând cu 15 noiembrie

129
România ar putea relua exporturile de ovine în Turcia începând cu 15 noiembrie - miei10-1382362815.jpg

Articole de la același autor

România și-a îndeplinit obligațiile pentru a putea relua exporturile de ovine în Turcia, a anunțat astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

În anul 2002, serviciile veterinare din Turcia au interzis importul din România de ovine și produse de la acestea. Condiția impusă de către partea turcă a fost aceea ca țara noastră să primească o confirmare oficială din partea Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) privind absența scrapiei în anumite zone (județe) ale României.

Potrivit buletinului OIE nr.3/2013, publicat în 16 octombrie, România are declarate zone libere de scrapie pentru următoarele 19 județe: Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

ANSVSA a început demersurile oficiale către Ambasada Republicii Turcia în România, Ambasada României în Republica Turcă și serviciile veterinare din Turcia, prin care informează despre noul statut al României, confirmat de către OIE și solicită începerea procedurilor pentru demararea exporturilor de ovine și produse de la acestea, începând cu data de 15 noiembrie 2013.

Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă, a ovinelor și caprinelor, produsă de un agent transmisibil nonconvențional, care nu afectează omul, au explicat reprezentanții ANSVSA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.457 secunde