România a încheiat lucrările la gazoductul Iași-Ungheni

96
România a încheiat lucrările la gazoductul Iași-Ungheni - iasi-1403956136.jpg

Articole recomandate

Lucrările din România la gazoductul Iași-Ungheni au fost finalizate, inclusiv subtraversarea râului Prut, urmând ca sistemul de operare să fie preluat rapid de către Transgaz, a anunțat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în ședința de sâmbătă a Guvernului, potrivit Medifax.ro.
Cadrul legal care permite Transgaz să opereze această conductă a fost reglementat, sâmbătă, de Guvern prin ordonanță de urgență care completează Legea petrolului și gazelor.
"Aceasta este informația pe care am primit-o în această dimineață, că lucrările sunt finalizate. O să mergem, luni, acolo să vedem cu ochii noștri că lucrurile stau așa și vom discuta și cu cei din Republica Moldova de aspecte legate de proiectul de interconectare, însă lucrurile pe partea românească și subtraversarea sunt finalizate", a spus ministrul Energiei.
Referitor la ordonanța de urgență, Nicolescu a început să explice că aceasta va crea baza legală prin care Transgaz să preia rapid sistemul de operare, fiind însă întrerupt de premier.
"Avem gazoductul, dar nu avem societatea de operare și, până explicăm toate lucrurile astea, trece timpul. Da, aprobat!", a intervenit premierul.
La finalul ședinței, Guvernul a transmis un comunicat în care arată că, prin ordonanța aprobată, este creat cadrul legal prin care conductele de interconectare între sistemul de transport al gazelor naturale din România și sistemele de transport din țările vecine devin parte integrantă a sistemului național de transport al petrolului și gazelor naturale.
Neadoptarea acestei ordonanțe de urgență putea duce la inoperabilitatea interconectorilor și, pe cale de consecință, la întreruperi ale alimentării cu gaze în situații de criză, arată Guvernul.
România și Republica Moldova lucrează la construcția unei conducte de gaze între cele două țări, pe ruta Iași și Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3259 secunde