România a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA

134

Articole de la același autor

România, prin ANAF, a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizației Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (IOTA), alături de administrațiile fiscale din Austria, Belgia, Elveția, Franța, Grecia (în calitate de președinte al organizației), Italia, Ungaria și Suedia, în urma votului adunării generale a organizației. Consiliul Executiv reprezintă organismul strategic, cu rol decizional al IOTA, și este compus din nouă membri. Evenimentul a avut loc în perioada 24 - 25 iunie 2020, sub forma unei întruniri digitale.

Prin programul de lucru adoptat pentru anul 2021, s-a stabilit concentrarea atenției organizației pe tematici de interes, precum: managementul creanțelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informații, implementarea BEPS, implicațiile crizei Covid-19, combaterea criminalității pe piața muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei rețelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare în vederea creșterii conformării fiscale etc.

Totodată, în cadrul evenimentului, reprezentanții administrațiilor fiscale membre au avut ocazia de a schimba informații și opinii cu privire la soluțiile adoptate în contextul provocărilor generate de pandemia Covid-19, dezbătând posibile abordări pentru asigurarea sustenabilității activității administrațiilor fiscale și a activității de colectare a veniturilor în perioada următoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2963 secunde