Roboții informatici vor îmbunătăți relația dintre Fisc și contribuabili

169
Roboții informatici vor îmbunătăți relația dintre Fisc și contribuabili - robotiiinformaticivorimbunatatii-1625772048.jpg

Articole de la același autor

Digitalizarea Fiscului intră într-o nouă fază de dezvoltare. Ministerul Finanțelor și compania UiPath au făcut un pas înainte în vederea operaționalizării Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finanțe, prin semnarea primului acord de colaborare dintre cele două părți.

În baza lui, reprezentanții celor două părți vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului Finanțelor și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese. Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitărilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

„Continuăm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanțe. Împreună cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încărcarea aferentă task-urilor repetitive și permite funcționarilor să-și utilizeze expertiza pentru activități complexe, cu valoare adăugată mai mare", au declarat reprezentanţii Ministerului Finanțelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde