Rezultat record: Peste 25 milioane tone țiței descărcate de KMG International prin terminalul maritim din Marea Neagră

208
Rezultat record: Peste 25 milioane tone țiței descărcate de KMG International prin terminalul maritim din Marea Neagră - petromidia-1466090933.jpg

Articole recomandate

KMG International, prin compania Midia Marine Terminal (MMT), a atins în mai 2016 un nivel de 25,5 milioane tone de țiței descărcate prin terminalul petrolier din largul Mării Negre, de la punerea acestuia în funcțiune, în 2009. 


"Recordurile operaționale ale terminalului maritim sunt un rezultat al investițiilor realizate în România de către KMG International și ale unicului său acționar, KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan. Grupul deține o poziție strategică în arcul geografic care unește zona Mării Caspice și a Mării Negre cu Europa Occidentală, iar accesul la resursele naturale vaste din Kazakhstan, transportul și rafinarea materiei prime în sistem integrat sunt atributele KMG International, un jucător cheie în industria de petrol și gaze din România. Terminalul maritim poate asigura circa 40% din țițeiul rafinat în România, fiind conectat direct la parcul de rezervoare al rafinăriei Petromidia", a declarat Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal. 


Investițiile KMG International pentru punerea în funcțiune a terminalului maritim se ridică la peste 100 de milioane dolari. În anul 2015, sistemul de echipamente necesare pentru transferul țițeiului prin terminalul petrolier a fost înlocuit, fiind astfel îndeplinite lucrările de mentenanță capitale obligatorii. Acestea au presupus investiții de 3,5 milioane dolari. 


Nivelul de 25 de milioane tone de țiței a fost înregistrat prin descărcarea a 300 de nave petroliere la terminalul maritim petrolier, în perioada februarie 2009 - mai 2016. Terminalul este situat la 8,6 kilometri în largul Mării Negre și are o capacitate maximă de transfer (încărcare, des-cărcare) de 24 milioane tone pe an. 


De asemenea, prin intermediul investi-țiilor KMG International, capacitatea rafinăriei Petromidia a crescut de la 3,5 milioane tone la peste 5 milioane tone pe an, iar unitatea de producție poate atinge 15.000 tone materie primă procesată pe zi, fiind cea mai mare rafinărie din țară. Pe platforma Petromidia, investițiile realizate în perioada 2007 - 2015 pentru modernizarea și creșterea capacităților de producție, precum și pentru alinierea produselor la standardele internaționale de calitate și mediu, depășesc valoarea de 1,4 miliarde dolari.


Pentru creșterea tranzitului produselor realizate de rafinăria Petromidia, Midia Marine Terminal a modernizat și extins în 2008 capacitatea danei 9 (terminalele 9A, 9B și 9C), iar în 2011 draga-rea celor 7 dane ale Grupului din portul Midia. Lucrările au permis triplarea capacității de transfer a produselor finite la peste 350.000 tone/lună, dar și acostarea navelor maritime cu o capacitate mai mare de 10.000 tdw și a barjelor de 2.000 tdw. 


Aproape 3.200 de nave au tranzitat danele operate de MMT în portul Midia (Danele 1 - 4 pentru țiței și 9 - 9A, 9B și 9C pentru produse petroliere), în perioada februarie 2009 - mai 2016. 


Compania națională de petrol și gaze din Kazkahstan - KazMunayGas este un acționar important al Caspian Pipeline Consortium (CPC), operatorul conductei de transport țiței dintre zăcămintele din vestul Kazakhstanului și portul de la Marea Neagră - Novorossiysk. De asemenea, aceasta este din 2008 unicul proprietar al terminalului petrolier din portul Batumi, Georgia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5628 secunde