€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Rețeaua Maritimă Anticorupție are peste o sută de membri

Ştire online publicată Miercuri, 17 Octombrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Numărul membrilor Rețelei Maritime Anticorupție (Maritime Anti-Corruption Network) a trecut de o sută, în urma aderării companiilor ZIM și Frontline. Membrii organizației dețin un procent ridicat din tonajul flotei mondiale și un rol important în transportul global pe apă și logistic.

Președintele organizației, John Sypnowich, a subliniat semnificația simbolică a depășirii bornei de 100 de companii, astfel: „În calitate de organizație lider din această industrie, ne-am întărit din punct de vedere numeric. Având tot mai multe companii de partea cauzei noastre, avem din ce în ce mai multe șanse să facem diferența și să eliminăm orice formă de corupție. Împreună, ca industrie, noi am luat o poziție.”

Maritime Anti-Corruption Network) a fost înființată în 2011 și a devenit un exemplu proeminent de inițiativă și acțiune colectivă pentru eliminarea corupției din shipping-ul mondial. Prin colaborarea industriei cu guvernele și societatea civilă, au fost obținute succese în reducerea corupției în țări precum Nigeria, Indonezia, Egipt și Argentina.

Referindu-se la impactul corupției, Cecilia Müller Torbrand, director de programe în cadrul organizației, nota următoarele: „Corupția este o amenințare reală la adresa oamenilor care muncesc pe navele noastre, pune în pericol afacerile și reputația. De-a lungul anilor, Maritime Anti-Corruption Network a primit peste 25.000 de sesizări anonime despre fapte de corupție. Numai anul trecut ne-au fost reclamate 260 de incidente de corupție, direct legate de siguranța echipajelor.”

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.74 secunde