Rețeaua Anti-Corupție Maritimă lansează o campanie în Nigeria

152

Articole de la același autor

Care este amploarea fenomenului corupției în porturile lumii? Ce cantitate de mărfuri de contrabandă, arme și droguri trece zilnic prin punctele vamale portuare, cu concursul funcționarilor corupți? Câte nave sunt obligate să plătească șpagă autorităților portuare, pentru a nu fi șicanate sau pentru a fi lăsate să încalce, pe mai departe, standardele de siguranță a navigației?

Niciun organism internațional nu poate răspunde la aceste întrebări, întrucât corupția din porturi nu este monitorizată la nivel global, cuantificată și subiect de statistici.

Ca reacție la amploarea fenomenului, în anul 2011, câteva companii de navigație au înființat Rețeaua Anti-Corupție Maritimă (MACN), cu misiunea de a lupta împotriva oricăror forme de corupție din transportul pe apă. Astăzi, organizația cuprinde peste 130 de membri din întreaga lume și a devenit un strălucit exemplu de acțiune colectivă pentru eradicarea corupției.

În prezent, Rețeaua Anti-Corupție Maritimă, cu sprijinul Guvernului Danemarcei și al companiei Siemens, a lansat o campanie de creștere a integrității morale și diminuarea faptelor de corupție în Nigeria. Astfel de campanii au mai fost derulate, în 2019, în India și Africa de Vest. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8598 secunde