Resursa umană, marea problemă a sectorului nuclear de la Cernavodă

223
Resursa umană, marea problemă a sectorului nuclear de la Cernavodă - resursaumana-1611602385.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu aflat, luni, 25 ianuarie, la Cernavodă, cu ocazia vaccinării personalului de la Nuclearelectrica a spus că marea problemă a sectorului nuclear din România este resursa umană.

„Oamenii se instruiesc la centrala de la Cernavodă, apoi pleacă în alte ţări”, a afirmat ministrul Popescu.

El a mai precizat că centrala de la Cernavodă are cele mai eficiente reactoare nucleare din lume, conform unui studiu independent care se publică anual.

„Provocarea cea mai mare va fi să asigurăm resursa umană pentru funcţionarea unităţilor 1 şi 2 şi pentru construcţia şi funcţionarea reactoarelor 3 şi 4. Oamenii vin, stau aici, sunt instruiţi, instruirea unei persoane din domeniu nu este simplă, durează foarte mult, după care, evident, omul caută ceva mai bun şi sunt oameni care au plecat de la Cernavodă şi lucrează în alte ţări în sectorul nuclear. Trebuie să fim pregătiţi să trecem şi peste acest lucru, să găsim şi să aducem oameni tineri, oameni noi. Este o mare provocare, pentru a menţine standardul de eficienţă şi de securitate nucleară”, a subliniat oficialul guvernamental.

Totodată, ministrul Popescu a mai spus că, furnizarea de echipamente nucleare este o altă provocare deoarece legea securităţii nucleare se cam loveşte de legea achiziţiilor, dar, la o centrală nucleară, trebuie în primul rând să asigurăm securitatea din punct de vedere nuclear şi apoi să vorbim de partea comercială. El a mai adăugat că, suntem printre cele mai sigure centrale din lume, cea mai eficientă şi vrem să rămânem aşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Decembrie 2020
Stire din Economie : Noi structuri în viitorul Guvern
Marţi, 03 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5773 secunde