Restaurantele și terasele din Mamaia sunt în criză de clienți

4921
Restaurantele și terasele din Mamaia sunt în criză de clienți - 479f751686a3b7f1783994dd56619558.jpg
Vineri seara! La începutul lui august, te aștepți ca stațiunea Mamaia să fie aglomerată, iar agenții economici din sectorul serviciilor să își mărească substanțial veniturile. Însă, într-un an de criză, consumul scade, iar prețurile ridicate și calitatea scăzută a serviciilor nu fac decât să alunge turiștii și să îi determine să cheltuiască strictul necesar, fără a se gândi să se mai distreze.

Vineri seara, după spectacolul dat de trupa de samba, ai impresia că timpul s-a dilatat atât de mult, încât ai ajuns în zona Cazinoului într-o zi de la începutul săptămânii, nu de la sfârșit. Traficul nu deranjează pe nimeni, zecile de taximetriști stau la pândă pe marginea șoselei, în speranța de a atrage un client, iar terasele, odată pline ochi în această perioadă, au mesele ocupate în proporție de maxim 50 - 60%.
"A mers prost de tot, astăzi. De-abia ce-am reușit să aduc trei persoane de la gară. Acum, aștept să mai fac o ultimă cursă și după, plec acasă", a spus Marian, taximetrist din Constanța. Taxime-tristul nu-și făcea mari speranțe și era conștient că va mai avea de așteptat până să facă ultima cursă.
Nici unitățile publice de alimentație din zona Cazinoului nu se aflau într-o postură mai bună. "Cel mai bine vindem sâmbătă. Este cea mai bună zi pentru terasele din zonă, când avem venituri comparabile cu cele de anii trecuți, din weekend. În rest, restaurantul este ocupat cel mult la jumătate. În zile săptămânii, vânzarea este slabă. Nu mai este precum anul trecut, când și în timpul săptămânii, ne bucuram de venituri substanțiale din vânzări", a declarat Costel, un ospătar de la un restaurant din stațiunea Mamaia.
Prețurile nu ajută deloc operatorii de pe litoral să iasă cu bine din această perioadă. De multe ori, terasele afișează prețuri exagerate, care alungă turiștii. O ciorbă de burtă la una din terasele din zona Cazinoului costă 8 lei, fără să punem în calcul chiflele, smântâna și mujdeiul de usturoi. Dacă vrei să cumperi o pizza, trebuie să plătești cel puțin 12 - 15 lei. Ca să nu mai vorbim de preparatele din carne, sau specialitățile restaurantelor, care au un preț de 15 - 17 lei, până la 30 - 35 lei.
În acest context, consumul a scăzut simțitor, iar turiștii preferă să cumpere doar o băutură, fără a cheltui bani și pe mâncare. "Consumul la masă a scăzut, față de anul trecut. Turiștii preferă să cumpere o bere, un suc, sau un vin și să mai lenevească seara la terasă, fără a consuma mâncare", a mai precizat ospătarul. O bere costă cel puțin 6 - 7 lei, un suc - 5 lei, iar, pentru a cumpăra o sticlă de vin, trebuie să plătești pe puțin 20 lei.
Prețurile mari, calitatea slabă a serviciilor și bugetul scăzut al turistului l-au determinat pe acesta să caute alte modalități mai ieftine, de a mânca, renunțând, de cele mai multe ori, la terasele și restaurantele din Mamaia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1874 secunde