Reprezentanții FMI, vizită în România, în perioada 6-12 noiembrie

167
Reprezentanții FMI, vizită în România,  în perioada  6-12 noiembrie - reprezentantiifmi-1540993087.jpg

Articole recomandate

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la București în perioada 6 - 12 noiembrie, a anunțat, ieri, reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

"Echipa FMI va evalua recentele evoluții economice și financiare din România, va actualiza perspectivele macroeconomice și va discuta bugetul pe 2019. Vizita va folosi, de asemenea, ca pregătire pentru misiunea de consultare pe Articolul IV, care va avea loc la începutul anului viitor", a afirmat Hajdenberg.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românești, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice de urmat pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.647 secunde