Reînființarea flotei maritime comerciale a României va fi cerută de la tribuna Senatului

386
Reînființarea flotei maritime comerciale a României va fi cerută de la tribuna Senatului - reinfiintareafloteimaritimecomer-1568666315.jpg

Articole de la același autor

Campania dusă de cotidianul "Cuget Liber" pentru reînființarea flotei maritime comerciale sub pavilion românesc a început să câștige susținători în Parlamentul României. După ce a citit articolul "Reînființarea flotei maritime comerciale sub pavilion românesc depinde doar de bunăvoința guvernanților", apărut sub semnătura mea în ediția din data de 12 septembrie 2019 a ziarului, senatorul constănțean Ștefan Mihu a decis să se alăture eforturilor noastre.


"Cum pot să vă sprijin?", m-a întrebat politicianul în debutul întâlnirii de la cabinetul parlamentar. "Da, știu! – a răspuns tot el. Cred că cel mai indicat este să fac o interpelare în plenul Senatului. Voi merge și la Ministerul Transporturilor să discut cu cei de acolo. Momentul politic este potrivit pentru a ataca această problemă."


I-am pus senatorului la dispoziție materialul documentar necesar formulării interpelării: articolele semnate de mine și scrisoarea prin care trei organizații reprezentative ale transporturilor maritime  - Liga Navală Română, Organizația Patronală "Constanța Port Business Association" și Sindicatul Liber al Navigatorilor – solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă și ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, să salveze sectorul naval. De asemenea, i-am prezentat un scurt istoric al tentativelor de reînființare a flotei maritime comerciale sub pavilion românesc și al cauzelor eșuării lor. Politicianul și-a notat conștiincios, pe o foaie de hârtie, toate datele, cerându-mi, din când în când, lămuriri. 


I-am explicat că există deja cadrul legal pentru reînființarea celui de-al doilea registru maritim, fiind necesară doar întocmirea și adoptarea unui proiect de pavilion, care să ofere facilități fiscale atractive pentru companiile de navigație străine și armatorii români. 


"Domnule, voi face această interpelare pentru Constanța și constănțeni! Cei mai mulți navigatori sunt de aici, din Constanța", a ținut senatorul să clarifice motivația demersului său.


Mă aștept ca și ceilalți parlamentari constănțeni, indiferent de culoarea lor politică, să se alăture campaniei noastre. Reînființarea flotei maritime comerciale sub pavilion românesc este o problemă de interes național și are nevoie de susținerea tuturor partidelor politice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4268 secunde