Reguli împotriva escrocheriilor online legate de pandemia Covid

178
Reguli împotriva escrocheriilor online legate de pandemia Covid - reguliimpotrivaescrocheriiloronl-1596124959.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană și Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor au publicat rezultatele celei de a doua examinări privind înșelătoriile referitoare la coronavirus, efectuate în luna iunie. Din cele 73 de verificări ale platformelor principale, o treime (23 de verificări) au evidențiat un număr semnificativ de oferte și reclame dubioase. Companiile deținătoare ale platformelor au fost informate cu privire la constatările generale și au prezentat rapoarte actualizate privind măsurile pe care le-au luat pentru a soluționa această problemă.

Google a raportat blocarea sau eliminarea a peste 200 de milioane de anunțuri legate de coronavirus la nivel mondial în ultimele luni, iar eBay a raportat blocarea sau eliminarea a peste 31 de milioane de listări care au încălcat politicile lor privind coronavirusul. Facebook a declarat eliminarea a cel puțin 2,3 milioane de părți de conținut de pe Facebook și Instagram legate de coronavirus la nivel global, 27.000 fiind eliminate în UE în luna mai.

În ultimele săptămâni, cele mai multe platforme au raportat o scădere bruscă a listărilor de produse legate de coronavirus. De exemplu, Amazon a raportat o scădere cu 95% a numărului săptămânal de noi listări de produse care încercau să facă afirmații legate de coronavirus, comparativ cu media din luna martie, iar Rakuten și Allegro au raportat tendințe similare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5678 secunde