Regiunile cu cel mai ridicat nivel al șomajului din lume

109
Regiunile cu cel mai ridicat nivel al șomajului din lume - regiunilesomajului-1630079457.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unui raport al Comisiei Economice și Sociale a ONU pentru Asia de Vest și al Organizației Internaționale a Muncii, regiunile arabe înregistrează cel mai ridicat nivel al șomajului din lume, în special în rândul femeilor și al tinerilor. Înainte de pandemia Covic-19, numărul șomerilor era de 14,3 milioane de persoane. Această realitate pune în discuție capacitatea piețelor arabe de a genera locuri de muncă echitabile și suficiente, se spune în raport.

Analiza constată că sistemele de instruire și programele educaționale nu sunt în concordanță cu nevoile pieței muncii, ceea ce duce la o nepotrivire semnificativă a competențelor. 40% dintre proprietarii de firme susțin că forța de muncă neinstruită este un obstacol în regiune.

Raportul indică, de asemenea, contradicții între discursul politic și realitățile pieței muncii. În timp ce factorii de decizie politică susțin în mod constant rolul întreprinderilor mici în crearea de locuri de muncă, acestea au cea mai scăzută rată de creștere a ocupării forței de muncă în regiune, în rândul întreprinderilor, situându-se la 1% anual.

Pe de altă parte, tulburările și conflictele politice rămân un obstacol primar în regiune, afectând performanța întreprinderilor, încrederea investitorilor și a consumatorilor și limitând ulterior investițiile și consumul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.482 secunde