Mai multe ştiri online:

Reforma arbitrajului comercial internațional, în dezbatere la CCIR

Ştire online publicată Vineri, 07 Iunie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de  Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat, la sediul CCIR Business Center, prima ediție a Conferinței „Bucharest Arbitration Days”, eveniment dedicat arbitrajului comercial internațional și reformelor necesare în domeniu. 


Reuniunea are ca temă centrală necesitatea unei reforme a regulilor arbitrajului comercial internațional. Invitați internaționali de seamă din acest domeniu au dezbătut subiecte de actualitate precum: arbitrajul internațional ca sistem de administrare a justiției, numirea tribunalelor arbitrale, modalități de finanțare ale arbitrajului sau rolul tribunalului în gestionarea arbitrajului. 
Președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat: „Sunt foarte bucuros să menționez faptul că activitatea Curții de Arbitraj este ancorată puternic în mediul de arbitraj internațional. Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României are peste 60 de arbitri străini, provenind din peste 20 de țări. Curtea are relații apropiate cu instanțele naționale de arbitraj din țările vecine și cu ICC, ca actor global în domeniul arbitrajului. De asemenea, sunt arbitri care lucrează în centre de arbitraj puternice, cum ar fi Londra, Paris, Geneva, Stockholm, Beijing sau Hong Kong”. 


La rândul său, Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional, a spus: „Anul 2018 a fost unul special pentru noi, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional a sărbătorit 65 de ani de la înființare și, totodată, au intrat în vigoare noile norme de arbitraj utilizate de Curte. În conformitate cu strategia Curții noastre, am implementat o serie de acțiuni menite să permită comunității de afaceri să se îndrepte spre arbitrajul comercial ca o modalitate rapidă și eficientă de soluționare a diferendelor. Noile norme vin în sprijinul mediului de afaceri și sunt compatibile cu cele mai bune practici europene și internaționale în domeniu, fiind capabile să contribuie la o soluționare rapidă și eficientă a litigiilor dintre comercianți”. 
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României este cea mai veche instituție de arbitraj comercial din România, fiind înființată în anul 1953 și având o activitate de peste 60 de ani. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8044 secunde