Refacerea malului Canalului Dunăre - Marea Neagră din zona Cumpăna va costa peste 132 milioane de lei

228

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul hotărârii de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai lucrărilor de refacere a peretelui stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona Cumpăna.

Vor fi realizate: lucrări de sprijinire discontinue cu piloți; un sistem definitiv de colectare și evacuare a apelor subterane, format dintr-un sistem de drenuri așezate „în spic”; excavații și lucrări de geometrizare a taluzului; un sistem de colectare și transport al apelor meteorice de pe suprafața taluzului, format din rigole amplasate la diferite cote; continuarea lucrării de sprijinire discontinuă, realizată din piloți; lucrări de refacere a drumurilor tehnologice definitive; lucrări de dragare a materialului din canal.

Lucrările propuse prin expertiza tehnică sunt necesare pentru: a asigura circulația normală pe Canalul Dunăre – Marea Neagră; a asigura libera circulație pe drumul de la cota +10,00; a asigura stabilitatea taluzului Canalului, în vederea protejării proprietăților private de la cota +61,00; a asigura refacerea drumurilor de pe taluzul Canalului.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 132.361.630 lei. Finanțarea se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și din surse proprii ale Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile, precum și din alte surse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6404 secunde