Redeschiderea sezonului nunţilor, gură de oxigen pentru magazinele de evenimente speciale

1242

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii şi pentru micile afaceri care se ocupau cu îmbrăcămintea de ocazie. Multe dintre magazine au dispărut de pe piaţă ori şi-au schimbat domeniul de activitate. Acum, că sezonul nunţilor a reînceput, comercianţii speră că vânzările vor reveni la normal.





Unde sunt târgurile de altădată dedicate celui mai frumos moment al vieţii, nunta? Când cele mai luxoase branduri de bijuterii, de încălţăminte, renumiţi designeri, organizatori de evenimente participau cu cele mai în vogă tendinţe ale anului în materie de ocazii speciale? Acum, pentru că tinerii au fost nevoiţi să-şi amâne petrecerea un an şi mai bine din cauza virusului, restartul intrării într-o normalitate parţială i-a făcut să se grăbească şi să nu mai fie pretenţioşi. „Ne-am dorit o nuntă mare cu toţi prietenii şi membrii familiilor noastre. Ne-o pregătisem în detaliu încă din 2018, pentru că am vrut la un anume restaurant, o anume trupă să ne cânte şi era programată să aibă loc în mai 2020. Şi nu a mai avut loc din cauza situaţiei. Acum vrem ceva intim şi suntem nerăbdători să terminăm şi acest capitol al vieţii noastre, care între timp nu mai este aşa important, pentru că trebuie să facem botezul”, a declarat Maria V., viitoare mireasă pe care am întâlnit-o într-un mall din Constanţa.





Marfa din stoc i-a scăpat de faliment

Magazinele dedicate evenimentelor speciale au supravieţuit cu greu pandemiei. Pe de-o parte, pentru că au fost închise şi al doilea motiv, pentru că nu au avut ce vinde şi au dat faliment. „Noi suntem specializaţi pe costume bărbăteşti de ocazie. Am fost, să zicem norocoşi că am avut marfă pe stoc şi am avut acum ce vinde. Dar anul trecut a fost groaznic. Am supravieţuit şi am putut plăti şi salarii din ce am pus deoparte. Anul trecut nu am putut aduce nici marfă, pentru că importurile au mers greu. În general vindem haine din Italia, Turcia şi China. Singurele facilităţi au fost şomajul tehnic şi scutirea în luna aprilie a chiriei spaţiului, în rest nimic. Suntem bucuroşi că nu am dat faliment”, ne-a spus Teodora C., proprietara unui magazin de costume bărbăteşti.



În mall-ul din Km 4-5 preţurile sunt accesibile pentru orice buzunar. Dacă nu ai pretenţii de nu ştiu ce casă de modă, aici poţi găsi costum bărbătesc de ginerică şi cu 620 de lei în care intră şi cămaşa. Viitoarele mirese se pot îmbrăca şi cu 500 de lei, iar cea mai scumpă rochie costă 1.200 de lei. Şi naşele, mamele soacre şi domnişoarele de onoare pot găsi rochii elegante la preţuri cuprinse între 150 de lei şi 800 de lei. Poate virusul SARS-CoV-2 ne-a adus puţin cu picioarele pe pământ, că până la urmă nu fala este importantă, ci persoana de lângă tine şi să ştii să-ţi trăieşti viaţa din plin.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.606 secunde