Rectificarea bugetară va fi aprobată în această săptămână

163
Rectificarea bugetară va fi aprobată în această săptămână - rectificareabugetaravafiaprobata-1574716529.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a anunțat că rectificarea bugetară va fi aprobată în ședința de guvern din această săptămână. În prezent se fac ultimile calcule și se definitivează proiectul de act normativ. 


Cel mai important obiectiv al rectificării este asigurarea resurselor financiare pentru toate instituțiile publice și pentru toate autoritățile locale, pentru plata salariilor, a diferitelor drepturi sociale și a unor cheltuieli de funcționare, a declarat primul ministru.
Al doilea obiectiv este rambursarea TVA. Guvernul vrea să se ajungă la zi cu returnarea taxei către companii. În plus, vor fi alocați bani pentru decontarea tuturor plăților ce trebuie făcute de Casa Națională de Asigurări în Sănătate. În prezent, sunt concedii medicale nedecontate de 11 luni.


De asemenea, Executivul dorește să ajungă cu plata la zi a lucrărilor de investiții, indiferent că este vorba de investiții la nivel guvernamental sau local. Mai mult decât atât va trebui suplimentată suma alocată de la bugetul de stat pentru plata pensiilor.
Din toate aceste motive, deficitul bugetar după rectificare ar putea să sară la 4,1 - 4,3% din PIB.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1057 secunde