Rectificare bugetară. Cine pierde și cine câștigă bani

134
Rectificare bugetară. Cine pierde și cine câștigă bani - marianacampeanurectificareamfacu-1437979230.jpg

Articole recomandate

Transporturile, Sănătatea si Armata pierd bani la rectificarea bugetară din această toamnă. În schimb, primăriile, consiliile județene, Ministerul Educației și cel de Interne sunt printre căștigători. Toate modificările apar într-un document publicat pe site-ul Minsiterului Finanțelor. Proiectul de rectificare bugetară va intra, peste două zile, în dezbaterea Guvernului, în cadrul unei ședințe speciale.

Potrivit Ministerul Finanțelor, primăriile și consiliile județene vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Aceeași sumă va ajunge și la Ministerul Muncii pentru plata alocațiilor pentru copii, mărite din această lună, scrie realitatea.net.

Ministerul Finanțelor va primi și el peste 1, 24 de miliarde de lei, dintre care 700 de milioane necesare pentru plata despăgubirilor în procesele de restituire a proprietăților. Pentru plata salariilor primesc bani cei de la ministerele de Interne și de Externe, iar Justiția pentru modernizarea instanțelor și penitenciarelor.

Ministerul Educației primește și el bani, peste 40 de milioane de lei, dar banii sunt necesari finanțării Insitutului Cantacuzino.

Trei ministere importante nu se află, însă, pe lista Guvernului, chiar dacă investițiile de gen sunt nelipsite din programele electorale. Transporturile, Sănătatea și Armata mai au de așteptat pînă la următoarea rectificare bugetară.

Proiectul Ministerului Finanțelor arată că Executivul este dispus să renunțe la finanțări de un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare. La Sănătate, plăți de aproape 800 de milioane de lei către Fondul național de asigurări de sănătate nu se vor mai face în acest an, fapt ce va diminua semnificativ bugetul ministerului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3632 secunde