Recomandări pentru producătorii de tomate în spații protejate

287
Recomandări pentru producătorii de tomate în spații protejate - recomandaripentruproducatoriidet-1540563915.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile înregistrate în această perioadă favorizează dezvoltarea organismelor dăunătoare specifice culturii de legume în spații protejate. Autoritatea Națională Fitosanitară recomandă fermierilor monitorizarea atentă a culturii în scopul aplicării la timp a tratamentelor fitosanitare. Măsura se recomandă pentru a crește randamentul producțiilor preconizate a fi obținute, mai cu seamă că producătorii de tomate în spații protejate, beneficiari ai schemei de ajutor de minimis prevăzută în Programul de Guvernare, trebuie să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp.

Astfel, la depistarea moliei miniere a tomatelor (Tuta absoluta), musculiței albe de seră (Trialeurodes vaporariorum), omidei fructelor (Helicoverpa armigera) sau a musculiței miniere (Liriomyza trifolii) pot fi efectuate tratamente cu următoarele produse de protecție a plantelor omologate: VOLIAM TARGO – 0,8 l/ha; ALVERDE – 1,0 l/ha; NUPRID AL 200 SC – 1,0 l/ha; AFFIRM – 1,5 kg/ha; ACTARA 25 WG – 0,2 kg/ha.

Toate tratamentele fitosanitare se înregistrează în registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, cu respectarea timpului de pauză de la ultimul tratament până la recoltare.

Pauza este necesară întrucât la analiza probelor de tomate pentru determinarea reziduurilor de pesticide, rezultatele acestora să fie conforme cu normele de siguranță alimentară care să nu pună în pericol sănătatea consumatorului.

Timpul de pauză recomandat este următorul: VOLIAM TARGO - 3 zile; ALVERDE - 3 zile; NUPRID 200 SC - 3 zile; AFFIRM - 3 zile; ACTARA 25 WG - 3 zile.

Pentru orice apariție suspectă de organisme dăunătoare producătorii agricoli sunt rugați să se adreseze inspectorilor fitosanitari din județele în care au amplasată cultura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3694 secunde