Recomandări pentru o vacanță reușită

265
Sezonul vacanțelor continuă cu tot soiul de oferte de toamnă - iarnă și pentru Sărbători.


ANAT a venit ieri cu câteva recomandări simple, de care și constănțenii ar trebui să țină seamă pentru a avea o vacanță reușită. În primul rând, evitați achiziționarea de oferte tip "chilipir" de la firme fantomă sau de pe site-uri de cupoane și vouchere de discount. Reprezentanții ANAT spun că cele mai multe dintre acestea funcționează fără licență de turism, deci asemenea oferte nu au suport real pe piața turistică. Apoi, bine de știut este că fiecare agenție de turism licențiată e obligată să încheie cu turistul un contract de prestări servicii, așadar citiți cu atenție acest contract și verificați ce drepturi și obligații aveți. Mai mult, întrebați agentul de turism despre existența poliței de asigurare a agenției, care trebuie afișată la loc vizibil sau pe site-ul agenției, conform legislației în vigoare. Reprezentanții ANAT vă sfătuiesc să solicitați o copie a acesteia, pentru a verifica data de expirare, numărul de înregistrare și seria aferentă.
De asemenea, alegeți întotdeauna o agenție de turism, pentru că aceasta este cea mai sigură opțiune de rezervare a vacanțelor. "Consultanții de travel din agenții au pregătire de specialitate, vă oferă cele mai mici tarife și asistență permanentă și vă însoțesc virtual pe parcursul călătoriei", mai spun reprezentanții ANAT.
 "Continuăm să ne implicăm activ în igienizarea turismului românesc, pentru că respectăm turiștii români care continuă să apeleze cu încredere la serviciile agențiilor de turism. La fel ca în orice afacere, în orice domeniu, există și câteva cazuri în care criza economică a determinat ieșirea din piață a unor agenții de turism, situații ce se derulează conform legislației în vigoare, dar monitorizăm atent piața turistică din România, asigurăm asistență și colaborăm cu autoritățile cu atribuții de control și de protecție a consumatorilor", a precizat președintele ANAT, Corina Martin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Concurs de orientare turistică la Moneasa
Pagina a fost generata in 0.4324 secunde