Rechinii din shipping fac zeci de victime printre marinarii români

645
2

Articole de la același autor

Alarmă în lumea navigatorilor! Pe zi ce trece se înmulțesc cazurile de marinari care nu își primesc salariile cu lunile. Pe măsură ce criza din shipping, mai ales din anumite flote, se adâncește, riscul de neplată și de abandonare a echipajelor sporește.
"La această oră avem semnale de la un număr de 35 de marinari, că nu și-au primit salariile de peste trei luni. Sunt îmbarcați pe mai multe nave străine, dintre care trei se află în porturi din Spania, una în Yemen, alta în Martinica și ultima în Grecia. Niciunul dintre ei nu este membru de sindicat. Dacă ar fi făcut parte din SLN, nu s-ar fi aflat în această situație. Le-am fi oferit informații despre companiile angajatoare și i-am fi sfătuit să nu se îmbarce pe navele cu probleme" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.
Responsabilitatea pentru necazurile navigatorilor români nesindicalizați o poartă companiile de crewing care au furnizat echipajele, fără să verifice seriozitatea, solvabilitatea armatorilor.
"Vom propune modificarea legislației privind crewing-ul, astfel încât firmele respective să obțină autorizarea din partea Ministerului Transporturilor pentru fiecare armator și navă în parte. Această metodă le va obliga să verifice armatorii cu care încheie contracte, înainte de a le furniza echipaje" - a afirmat liderul SLN.



Comentează știrea

mercenaru
6 decembrie 2011
so pe ei,pe grecotei !

Numai jigodiile de greci care dau vina pe criza sa nu plateasca oamenii,bineinteles impreuna cu spagarii lor din crewing de aici ,care dupa ce ofera cele mai mici salarii din bransa( deh criza),nu se pleaca fara comision inainte sau dupa (anr-ul nu vede,sln-ul nu vede,deh criza).Grecii desi au cea mai mare flota din lume se fofileaza si nu platesc taxe ,ascunzindu-se sub pavilioane de complezenta.Desi a iesit o noua lege 2012 IMO,grecii nu o semneaza si nu o respecta,defapt nu demonstreaza decit ca sint un popor nesimtit care nu are ce cauta in UE.Acu avem in schimb mai multe pirghii de lupta impotriva.imi Imi aduc aminte de o intimplare de acum vreo 15 ani cind un baiat a avut curaj si i-a denuntat la IMO si ITF si au platit oamenilor inapoi de le-a iesit pe nas si au fost urmariti apoi citiva ani sa-si respecte contractele sub amenintare penala s.Deci se poate oameni buni ni lasati sa-si bata joc de voi dar ardetii afara ca aici SLN-ULsi ANR-ul sint mina n mina cu ei altfel nu le-ar da licenta.

Anereul
9 decembrie 2011
revizuire

Pai pina la urma ce sa faca ANR-ul daca omu' da spaga? Sa il dea in git pe crewingar la procurori si sa faca flagrant. Ar trebui scapata tara de misei. Spaga nu poate fi eradicata decit prin exemple de astea. Pe vorbe toti stim dar cind e vorba de fapte, toti fug de raspundere. Si atunci ce poate face anereul? Mai facem o lege asa cum spune mihalcioiu si crewingarii aia seriosi si sa vedem atunci. In rest, spaga mai mica va doresc ca e criza doar!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2191 secunde