€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:
Analiștii:

Ratele la credite nu scad după reducerea dobânzii BNR

Ştire online publicată Joi, 05 Ianuarie 2012. Autor: Cuget Liber Online.
Reducerea ratei de politică monetară cu 0,25 puncte, de la 6% la 5,75% pe an, nu se va resimți în dobânzile practicate de bănci la creditele acordate firmelor și populației, întrucât nu se îmbunătățește lichiditatea din sistem, iar piața se bate pentru resursele în lei, potrivit analiștilor, scrie Mediafax.

Majoritatea analiștilor exclud vreo influență direcăt în dobânzile de pe piață sau se arată rezervați, condiționând o eventuală tăiere a ratelor la credite de o aplanare a presiunilor externe.

"Decizia BNR a fost anticipată de piață și nu a avut efecte asupra cursului de schimb. Efectele asupra ratelor dobânzilor sunt compensate de competiția băncilor pentru economiile populației și firmelor. BNR ar putea stimula scăderea costului creditelor în lei prin continuarea procesului de relaxare a politicii monetare, dar și oferind lichiditate băncilor pe termene mai lungi, câteva luni - un an, prin operațiuni repo cu scadențe mai mari", spune Dan Bucșa, economist șef la UniCredit-Țiriac Bank.

Citește mai departe părerile analiștilor bancariDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7194 secunde