RAR a intrat cu drujba în jungla service-urilor auto

679
1
RAR a intrat cu drujba în jungla service-urilor auto - rarintracudrujba-1512496817.jpg

Articole de la același autor

Sectorul serviciilor auto este o junglă. Asociația Societăților de Service Auto Independente susține că, în România, există 10.000 de astfel de unități clandestine. În aceste service-uri auto neautorizate se lucrează cu forță de muncă la negru și se face evaziune fiscală. Pe de altă parte, respectivele unități nu oferă nicio garanție pentru calitatea lucrărilor efectuate, fiind un pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice, pentru viața oamenilor.


Departamentul Supraveghere Piață din cadrul Registrului Auto Român a demonstrat, printr-un control efectuat în perioada 15 octombrie 2017 - 30 noiembrie 2017, la 655 de societăți din întreaga țară, că cele susținute de respectiva asociație se confirmă. În urma verificărilor, peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare au fost închise.


În plus, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.


Sancțiunile au fost aplicate pentru: efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică; neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație; neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare și lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate.


La solicitarea cotidianului "Cuget Liber", RAR a precizat că în județul Constanța au fost verificate 25 de service-uri. În cazul a trei dintre ele s-a dispus suspendarea activității, iar o unitate a fost amendată cu 4.000 de lei.


"RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat! Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul și a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto", se arată într-un comunicat de presă.


La acțiunea de control desfășurată de DSP-RAR au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 596.000 lei.


În urma apariției acestui comunicat, Direcția Generală Antifraudă Fiscală și Inspecția Muncii ar trebui să se autosesizeze. Cu certitudine că multe dintre cele peste 200 de service-uri care efectuau lucrări fără a avea autorizație de funcționare folosesc muncă la negru și fac evaziune fiscală. 


Comentează știrea

marin
6 decembrie 2017
strângătorul stat

RAR ul este o alta modalitate prin care statul spoliază firmele private. Statul sa facă sosele si autostrăzi pentru ca ăsta este principalul motiv pentru care se moare in accidente auto.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6139 secunde