Rafinăria Petromidia a reintrat în funcțiune, după revizia generală

255
Rafinăria Petromidia a reintrat în funcțiune, după revizia generală - petromidia-1448558570.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a reluat activitatea de producție a rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie, după finalizarea în condiții de siguranță a reviziei generale programate, conform legislației în vigoare. 


"Activitatea de producție a rafinăriei Petromidia se desfășoară în flux normal, cantitatea de materie primă procesată zilnic fiind de 14.000 tone. Estimăm că rafinăria va prelucra o cantitate totală de materii prime de aproape 5 milioane tone la finalul anului 2015, deși activitatea de producție a fost suspendată pentru mai mult de o lună, perioadă necesară reviziei generale. După finalizarea lucrărilor acestei revizii, echipamentele funcțio-nează cu un grad ridicat de siguranță, la un cost scăzut de mentenanță, având o disponibilitate mecanică de 96,5%", a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare. 


În prima jumătate a anului 2015, can-titatea de materii prime procesate la Petromidia a fost mai mare cu 11% față de perioada similară a anului trecut și a atins nivelul de 2,6 milioane tone. Rafinăria a procesat în 2014 o cantitate record de 5,05 milioane tone materii prime, fără opriri programate sau accidentale. 


Lucrările reviziei generale programate, care se desfășoară odată la 5 ani conform legislației în vigoare pentru funcțio-narea unei rafinării, au fost realizate și coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar și de alte 44 de firme, fiind implicați aproape 4.000 de angajați. Pentru des-fășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor și atingerea obiectivului zero accidente, companiile de pe platforma Petromidia au luat măsuri suplimentare de protecția muncii și instruirea tuturor subcontractorilor care și-au desfășurat activitatea pe platforma Petromidia în această perioadă.


Investiția necesară pentru revizia programată s-a ridicat la 77,5 milioane USD, iar lucrările au vizat, de asemenea, mentenanța corectivă și preventivă com-pletă a echipamentelor, inspecția tehnică a utilajelor, necesară pentru menținerea funcționării rafinăriei la capacitatea ei nominală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde