Rabla reîncepe. De când pot constănțenii să-și ducă mașinile vechi la casat

883
Rabla reîncepe.  De când pot constănțenii  să-și ducă mașinile vechi la casat - rabla-1337810112.jpg
Rabla 2012, programul în care și-au pus mari speranțe colectorii din Constanța, dar și cei care sperau să scape de mașina veche, fie pentru a cumpăra una nouă, fie pentru a vinde apoi tichetul, a lăsat un gust amar multora. La doar câteva săptămâni după lansarea din aprilie, după ce toate tichetele valorice au fost epuizate, reprezentanții Minis-terului Mediului spuneau că fondurile nu vor mai fi suplimentate, din lipsă de bani. Reamintim că pentru acest an, Administrația Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei, care permitea scoaterea din uz a doar 30.000 de autoturisme mai vechi de zece ani.

Se pare însă că programul de stimulare a înnoirii parcului auto na-țional va fi totuși reluat. La începutul acestei săptămâni colectorii au fost la București, acolo unde reprezen-tanții Administrației Fondului pentru Mediu le-au dat ceva speranțe. Deși deocamdată nu este nimic oficial, cel mai probabil Rabla va porni undeva după jumătatea lunii iulie. "Au spus că cel mai devreme la jumătatea lunii iulie este posibil să primim a doua tranșă de tichete. Trebuie să vadă de finanțare. Zvonurile că ar putea începe în două săptămâni sunt doar simple zvonuri", a precizat reprezen-tantul firmei colectoare din Năvodari.

Constănțenii care dețin mașini vechi ar fi trebuit să le poată casa până pe 19 noiembrie. Ca și în 2010 și 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală.

Au explodat prețurile voucherelor

Constănțenii care au reușit totuși să obțină tichetele valorice anul acesta speră să facă adevărate afaceri. Prețul voucherelor pur și simplu a explodat în ultima lună, ca urmare a viitorului încă pus sub semnul întrebării al programului Rabla.

Dacă anul trecut constănțenii vindeau pe site-urile de profil aceste tichete cu cel mult 1.500 - 1.700 de lei, în cele mai multe cazuri, acum unul singur a ajuns și la 2.750 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4098 secunde